Kluski śląskie

Tradycyjne polskie kluski z charakterystyczną dziurką w środku. Wyrabiane z ugotowanych ziemniaków. Produkt bez substancji konserwujących, z polskich surowców.

Doskonale komponują się z daniami mięsnymi, sosami, czy porcją warzyw.

  • niska zawartość cukrów!
  • można podgrzać w kuchence mikrofalowej!
  • "CZYSTA ETYKIETA"

Składniki: 
ziemniaki, mąka ziemniaczane, sól, olej roślinny, guma guar

 

Sposób przygotowania

Podgrzewać na parze, w mikrofali lub wrzucić na gotującą się wodę od 1 do 3 minut, nie gotować. Podawać z sosami mięsnymi lub owocowymi.

Wartość odżywcza w 100 g

Wartość energetyczna 532kJ/125 kcal | tłuszcz 0,47 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,06 g | węglowodany 28 g w tym cukry 1,2 g | błonnik pokarmowy 0,9 g | sól 1,3 g